National Erhvervsmesse Odense

Unge iværksætter fra Fyn, skal til europæisk iværksættemesse

Til venstre ses getUp, og til højre ses Jane Jegind

Torsdag den 6. februar, var 410 håbefulde ungemennesker fra forskellige ungdomsuddannelser mødt i Odense, for at dyste om hvem der havde den bedste forretnings idé.

Vi var med fra Nyborg kommune, da chefkonsulent i erhverv & vækst, Stig Bøgh, var med som en af de mange dommere. Dommerne stod klar til at bedømme produktideerne og prototyperne på bl.a. idéens potentiale, produktudvikling, markedsføring og økonomi.
En ting stod meget klart i de mange snakke med de unge iværksætter, grøn omstilling og bæredygtighed var et gennemtrængende tema.
Der bliver lagt mere og mere vægt på, hvor meget der er at vinde, uanset om det var produktet der var lavet af genbrugsmateriale, eller om det være brugen af en bæredygtig energi form, ville de unge iværksættere gøre deres for en grøn dagsorden.

Et andet emne der også var vigtigt, var trivslen. Nogle af de mange unge havde sat et stort fokus på hvordan det var at være menneske, eller hvordan det var at vokse op, i det samfund vi bor i.

Selvom der var mange gode idéer, faktisk 110 af slagsen fra hele Danmark, så var der nogle der skulle vinde konkurrencen, og det blev getUp fra Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier.

getUp drengene, bestående af Tobias Blaaberg Karlsen, Nicolaj Sjørslev Hansen, David Rama Petersen og Anders Bach Jørgensen, har udviklet et produkt, for at få folk i stille siddende arbejde, til at få mere bevægelse ind i hverdagen. 
"Vores app får ens telefon til at vibrere efter et bestemt tidsinterval, som lederen på arbejdspladsen kan indstille. For at stoppe vibrationen skal man tage sin telefon og gå hen til en getUp-station, hvor man scanner den ind. Når man har scannet getUp-stationen, vil telefonen stoppe med at vibrere og timeren resettes (starter tiden forfra), hvorefter processen gentages efter det indstillede tidsinterval. Hvis man rejser sig fra sin arbejdsplads før tid, kan man scanne sin telefon ind på en getUp-station og resette timeren (få uret startet forfra)." - getUp

Inspiration bag app'en, ligger i at Tobias' (direktør) far, Kåre, er selvstændig og sidder ned helt op til 10 timer på en arbejdsdag, hvilket har givet rygproblemer. 
"Gennem vores undervisning i Teknologi A valgte vi at løse det nævnte problem, og har undervejs opdaget, at det her faktisk er et kæmpe verdensomspændende samfundsproblem. Gennem en masse research fandt vi frem til, at man for at løse dette problem skal aktivere disse stillesiddende medarbejdere. Her kiggede vi på forskellige løsningsmetoder, men endte altså med denne app, som også gør os til first movers (de første) inden for dette marked."- getUp

Ud over at vinde 1. pladsen og 5.000 kr. så har getUp også vundet en plads ved den europæiske entreprenørskabsmesse JA Marketplace, International Student Company eXpo, Innovative Business 2020 i Litauen til april.
Udover at skulle til Litauen til april, så er getUp drengenes plan at lave dette projekt om til et ApS, og starte salget allerede i Juni, når de er dimitteret fra HTX.

Du kan læses mere om getUp inden på getUp.dk

Rådmand, Jane Jegind, kom for at afslutte dagen, med en rigtig flot tale. "Selvom I ikke vandt, kan I være stolte af jer selv". 

Og selvom at getUp løb med førsteplads, var der mange andre der også vandt en præmie, og bestemt også havde nogle gode idéer.

1. plads: getUp fra Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier. 5.000 kr.

2. plads: Bubble fra Herningsholm Gymnasium. 3.000 kr.

3. plads: Pack me up fra Herningsholm Gymnasium. 2.000 kr.

Bedste EUX-hold: CuirX fra Niels Brock. 1.500 kr.

Bedste HTX-hold: getUp Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier. 1.500 kr.

Bedste HHX-hold: Pack me up fra Herningsholm Gymnasium. 1.500 kr.

Bedste STX-hold: Cemima, Næstved Gymnasium. 1.500 kr.

Bedste stand: Bubble fra Herningsholm Gymnasium, Cemima fra Næstved Gymnasium og Leathery fra Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier. 1.500 kr. (hver)

Læs mere her

Læs mere her

Sidst opdateret 10. februar 2020